Opiskelijoiden töitä

Toivotamme lämpöisesti tämän hienon alan valinneet harjoittelemaan meille. Gradian kautta olemme saanee aivan valtavan upeita persoonia meille harjoittelemaan ja useista heistä on tullut tuotteliaita yrittäjiä Puotiimme. Kukin saa olla oma itsensä, meillä ei tarvitse ujostella. Toivomme jokaisen jättävän meille pienen muiston itsestään…

Opiskelijoiden kirjoituksia

ALISA, puuartesaani opiskelija

Puusepän koulutuksen työssäoppimisjaksoilla Sarullassa olen päässyt monenlaiseen hommaan mukaan. On ollut mm. vanhojen ikkunoiden kunnostusta, huonekalujen pintakäsittelyä, verhoilua sekä myös uusien tuotteiden suunnittelua ja valmistusta.

Sarullan tilat on sisustettu ihanan värikkäästi. Olenkin saanut toteuttaa itseäni ja omia visioitani paljon, kun minulle on annettu vapaat kädet puodissa olevien huonekalujen maalaukseen. Värikäs ympäristö antaa mahtavasti inspiraatiota luovuudelle.

VEERA, puuartesaani opiskelija

Sarulla puodin ihanat omistajat Sari ja Pekka ottivat minut harjoitteluun keväällä 2021. Pääsin harjoittelun aikana kokeilemaan monia uusia asioita, kuten huonekalujen entisöintiä, verhoilua sekä vanhojen ikkunoiden perinteistä kunnostusta.

Tunnelma puodissa oli kotoisa ja lämmin, ja aika kului kuin siivillä puuhastellessa. Pääsin myös mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan, joka oli minusta kenties hauskin osuus kaikista.

Ajasta jonka sain viettää Sarulla-puodissa, päällimmäisenä mieleeni jäivät positiivinen ilmapiiri, yhteisöllisyys ja vilpitön ahkeruus. Muistoksi itsestäni jätin jälkeeni entisöimäni kaksi tuolia ja pöydän, jotka edelleen koreilevat puodissa omalla paikallaan. Niin koreilee myös sydämessäni muisto parhaimmasta harjoittelupaikasta.

ANNE, tekstiiliartesaani opiskelija

Opiskelijana sain tehdä työharjoittelussani Sarullalla monenlaisia ompelutöitä kuten erilaisia pyyhkeitä, tyynynpäällisiä, saunahuppuja, pöytäliinoja ja patalappuja. Pystyin tekemään myös töitä etänä kotona.

Harjoitteluuni kuului mm. tapahtuman järjestäminen ja siihen liittyen tein somistuksia Puodille.

Harjoittelun ohessa tein myös omia käsitöitä, sukkia, lapasia tilauksesta myyntiin. Opiskelu sujui joustavasti, opinnot eteni, viimeiset näytöt sain Sarullalla suoritettua.

ULLA, ohjaustoiminnan opiskelija

Minun, Ullan, tehtävänä oli valmistella syksyn 2021 kädentaitopajojen ohjausmateriaaleja sekä olla toteuttamassa pajoja yhdessä Sarin kanssa.

Olin puuhissa Sarullalla päivän viikossa.