Opiskelijoiden töitä

Toivotamme lämpöisesti tämän hienon alan valinneet harjoittelemaan meille. Gradian kautta olemme saanee aivan valtavan upeita persoonia meille harjoittelemaan ja useista heistä on tullut tuotteliaita yrittäjiä Puotiimme. Kukin saa olla oma itsensä, meillä ei tarvitse ujostella. Toivomme jokaisen jättävän meille pienen muiston itsestään…

Opiskelijoiden kirjoituksia

ALISA, puuartesaani opiskelija

Puusepän koulutuksen työssäoppimisjaksoilla Sarullassa olen päässyt monenlaiseen hommaan mukaan. On ollut mm. vanhojen ikkunoiden kunnostusta, huonekalujen pintakäsittelyä, verhoilua sekä myös uusien tuotteiden suunnittelua ja valmistusta.

Sarullan tilat on sisustettu ihanan värikkäästi. Olenkin saanut toteuttaa itseäni ja omia visioitani paljon, kun minulle on annettu vapaat kädet puodissa olevien huonekalujen maalaukseen. Värikäs ympäristö antaa mahtavasti inspiraatiota luovuudelle.

VEERA, puuartesaani opiskelija

Sarulla puodin ihanat omistajat Sari ja Pekka ottivat minut harjoitteluun keväällä 2021. Pääsin harjoittelun aikana kokeilemaan monia uusia asioita, kuten huonekalujen entisöintiä, verhoilua sekä vanhojen ikkunoiden perinteistä kunnostusta.

Tunnelma puodissa oli kotoisa ja lämmin, ja aika kului kuin siivillä puuhastellessa. Pääsin myös mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan, joka oli minusta kenties hauskin osuus kaikista.

Ajasta jonka sain viettää Sarulla-puodissa, päällimmäisenä mieleeni jäivät positiivinen ilmapiiri, yhteisöllisyys ja vilpitön ahkeruus. Muistoksi itsestäni jätin jälkeeni entisöimäni kaksi tuolia ja pöydän, jotka edelleen koreilevat puodissa omalla paikallaan. Niin koreilee myös sydämessäni muisto parhaimmasta harjoittelupaikasta.

ANNE, tekstiiliartesaani opiskelija

Opiskelijana sain tehdä työharjoittelussani Sarullalla monenlaisia ompelutöitä kuten erilaisia pyyhkeitä, tyynynpäällisiä, saunahuppuja, pöytäliinoja ja patalappuja. Pystyin tekemään myös töitä etänä kotona.

Harjoitteluuni kuului mm. tapahtuman järjestäminen ja siihen liittyen tein somistuksia Puodille.

Harjoittelun ohessa tein myös omia käsitöitä, sukkia, lapasia tilauksesta myyntiin. Opiskelu sujui joustavasti, opinnot eteni, viimeiset näytöt sain Sarullalla suoritettua.

ULLA, ohjaustoiminnan opiskelija

Minun, Ullan, tehtävänä oli valmistella syksyn 2021 kädentaitopajojen ohjausmateriaaleja sekä olla toteuttamassa pajoja yhdessä Sarin kanssa.

Olin puuhissa Sarullalla päivän viikossa.

JULIET, vaatetuksen opiskelija

OVISTOPPARI

Täällä on ollut mukavaa oppia tekemään uusia tuotteita, mitä en ole aiemmin tehnyt, esim. vauvojen asusteita.

Sarullalla on kivan kotoisaa, suosittelen lämpimästi täällä käymistä.

Kun puotiin astuu sisälle, ei tiedä mihin pitäisi ekana katsoa, sillä puodissa on usean ihmisen upeita tuotteita.

SINNA, vaatetuksen opiskelija

Työharjoittelussa on saanut tehdä monipuolisesti erilaisia tuotteita ja vapaasti kertoa mielipiteitä.

Ympäristö ja henkilökunta on todella mukavia. Täällä saa tehtyä omatoimisesti tehtäviä ja apua saa pyytäessä.

Olen saanut tehdä hedelmäpusseja, tyynynpäällisiä, pipoja ja vauvan tossuja ja tumppuja.

Olen järjestellyt myös puotia ja näyteikkunoiden tavaroita.

NEA, sisustustekstiili artesaani opiskelija

Sarullassa sain tehdä monenlaista kylttien maalaamisesta tuotteiden hinnoitteluun. Suurimman osan ajastani käytin kuitenkin ompelukoneen ääressä tehden kaikkea käsilaukuista kauratyynyihin. Myös esimerkiksi patjan ja silityslaudan päällisten ompelu ja muu vanhan tuunaus tuli tutuksi. Opin paljon paitsi näistä, niin myös seuraamalla sivusta Sarin korjausompeluprojekteja.

Kulttuurilähtöisen tuotteistamisen näyttönä tein puotiin myyntiin keskisuomalaisten kansallispukujen inspiroimia käsilaukkuja. Sain puodissa käyneiltä asiakkailta palautetta ja ehdotuksia laukkujeni suhteen. Olin tottunut saamaan palautetta työstäni lähinnä opettajiltani ja luokkatovereiltani, joten palaute suoraan asiakkailta oli erittäin tervetullutta.

Työympäristönä Sarulla on todella inspiroiva, eikä vähiten taideikkunan vaihtuvien näyttelyiden ansiosta. Sain itsekin esitellä tuotteitani ikkunalla ennen varsinaista harjoitteluani. Tylsiä hetkiä ei ollut, sillä tekemistä riitti enkä aina olisi malttanut lähteä kotiin ollenkaan

Elisa, Keramiikan opiskelija

Olin Sarullassa harjoittelussa lyhyen kolmen viikon jakson, mutta siinä ajassa sai jo kokeilla kaikenlaista. Pääsin mm. kokeilemaan pussukoiden ompelua, korujen tekoa polymeerisavesta ja erilaisten kynttilänalusten tekemistä ilmassa kovettuvasta muovailumassasta.

Puodilla oli ihanan kotoisa ja leppoisa tunnelma, jossa oli mukava työskennellä. Opiskelijoille annetaan vapautta toteuttaa itseään, jolloin syntyy persoonallisia tuotteita.

Harjoittelusta jäi minulle todella positiivinen ja lämmin muisto. Jokaiselle päivälle oli innostavaa tekemistä niin paljon ettei joskus edes olisi malttanut lähteä kotiin.